Vand i store mængder

Som alle ved er der væltet ekstreme mængder vand ned her i Kbh i weekenden. Og vi har selvfølgelig også fået vand i kælderen. Vi regnede ellers med at være sikre, da vi ikke fik vand i kælderen sidste år i august, hvor resten af Amager sejlede. Men ak, pludselig lød der et råb fra kælderen. Det var min lillesøster, som lige skulle nedenunder, som var kommet ned til noget meget vådt gulv.

Vi havde vand i gang, badeværelse og vaskerum, og så en lille smule i vores store værelse. Så vi måtte først i gang med at redde alt, som stod i vandet, og dernæst måtte vi i gang med at få vandet ud af kælderdøren, så det kunne løbe ned i det afløb, som er der. Heldigvis havde vi besøg af mine forældre og min lillesøster, så vi var mange til at løse opgaven.

Da vi endelig havde fået vandet ud, tørret gulvet så godt som muligt med samtlige håndklæder i huset og fået sat varme på, så gulvet kunne tørre, så gik vi alle over til vores naboer. Det er et ældre ægtepar, hvor manden ikke er helt frisk længere. De havde meget mere vand i kælderen end vi, og havde en masse møbler, som stod i vand. Og den stakkels ældre dame stod helt alene med det. Så vi gik i gang med at redde møbler og få vandet ud af døren. De havde gulvtæppe i værelset, som sejlede fuldstændig. Puha, sikke en omgang. Da vi var færdige, kunne vi endelig sætte os i sofaen og slappe af, og nyde de lækre muffins, som vi fik som tak for hjælpen af vores søde nabo.

I dag har dagen stået på oprydning efter i aftes. Vi havde en masse vasketøj liggende på gulvet i kælderen. Det var alt sammen vådt og fyldt med småsten/sand. Desuden havde vi alle håndklæderne, som vi havde i brug om aftenen. Så vaskemaskinen har kørt konstant hele dagen, for at komme igennem alt det gennemblødte vasketøj. Lige nu hænger der vasketøj til tørre overalt, for sikke store mængder, der pludselig skulle vaskes. Heldigvis er “oversvømmelsen” ikke gået ud over noget af vores indbo. Tøjet ser ud til at have klaret det, og ellers er det kun gået ud over de småting, som vi havde stående på gulvet, og som ingen værdi havde. Hvis der var kommet mere vand ind på værelset, så havde det set helt anderledes ud, for det rum bliver brugt til opbevaring af alt muligt, som ikke ville have kunne klare det.

Trægulvet kommer næppe til at overleve, men vi bor jo heldigvis til leje her i rækkehuset, så det er noget udlejer må klare.

I eftermiddags kom der endnu en skylle, så der gik vi bekymrede rundt og holdt øje med, at vi ikke fik problemer igen. Men heldigvis skete der ikke noget.

Vores naboer har boet her siden 1963, og har aldrig oplevet at få vand i kælderen. Et par, som bor lidt længere henne, har boet her siden rækkehusene blev bygget i 1950, og de har heller aldrig oplevet det. Så uvejret i går må have været usædvanligt voldsomt.

Når vi ser på tv, hvordan andre har været ramt af uvejret, så har vi vist været meget heldige med den smule vand vi har haft i kælderen!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *