Sygdom og stilstand

De sidste par uger har jeg hverken nået ret meget kreativt eller fået blogget. Mandag for 2 uger siden fik Iben feber – hvilket ikke er ret usædvanligt, da hun ofte er syg – dette var sjette gang bare i år! Vi er begyndt at skrive ned, hvornår hun er syg, for at kunne holde styr på det.

Hun var ikke så glad for at spise og hun virkede som om at hun havde svært ved at tygge. Det tænkte vi dog ikke nærmere over. Tirsdag opdagede vi, at hun havde hvide belægninger på tungen og at hun havde ret dårlig ånde, så vi troede måske, at hun havde fået svamp i munden, som er en ret normal bivirkning af det astma-medicin hun får mod sin astmatiske bronkitis. Onsdag opdagede vi blærer på tungen, tandkødet og ganen, og hendes ånde var helt forfærdelig. Vi talte med lægen, som konstaterede, at hun havde mundbetændelse. Det er det herpes-virus, som normalt giver forkølelsessår, som hos nogle små børn giver mundbetændelse. Iben blev ret hårdt ramt med blærer overalt i munden, og tandkød der var så hævet, at man næsten ikke kunne se tænderne. Pga. smerterne i munden ville hun ikke spise. Det var kun ekstremt små mængder mad, vi fik i hende i den følgende uge. Da blærerne begyndte at briste, blødte hun temmelig meget ud af munden i adskillige dage. De mange smerter kombineret med sult gjorde naturligvis, at Iben var meget ked af det konstant. Samtidig sov hun meget dårligt og alt for lidt. Og udelukkende med mig lige ved siden af både dag og nat.
Her to uger efter mundbetændelsens start er hun begyndt at spise næsten normalt igen, men hendes mund ser stadig ret hærget ud. Hun er heldigvis begyndt at sove igen, og det kan mærkes, at hun har noget søvn at indhente. Phew, sikke en omgang. Det er klart den mest modbydelige børnesygdom, som vi har været ude for. Vi har alle været SÅ udmattede, og stakkels Kaja er blevet temmelig tilsidesat.
I går talte vi om, at det ville blive dejligt, at Iben skulle tilbage i vuggestue igen mandag efter at have været væk i to uger. Ha, det var da alt for tidligt vi glædede os til det. I dag opdagede vi, at hun havde fået 5 blærer på den ene hånd. Blærerne var der ikke i går. De ligner på en prik de blærer man får, når man har hånd-, fod- og mundsyge. Så nu fortsætter vi da lige med endnu en sygdom, og krydser fingre for, at hendes mund ikke bliver ramt igen…..

Af gode grunde har jeg stort set intet praktisk fået lavet i de sidste par uger bortset fra lidt havearbejde i fredags. Jeg har tilbragt størstedelen af tiden i sofaen sammen med Iben, hvor vi har set Teletubbies, Cirkus Summarum og Bamse & Kylling. Spørg mig lige, om jeg er træt af at se børne-tv… I det mindste har jeg kunne bruge lidt af tiden, når Iben sov, på at hækle videre på mit evighedsprojekt – Yndlingstæppet hæklet i to tråde af Rasmillas Yndlingsgarn. Det har jeg også kun været i gang med i ca. halvandet år. Men nu er jeg da blevet færdig med alle firkanterne og er i fuld gang med at hækle kant på dem. Så mangler jeg “bare” at hækle dem sammen.

Meeeen, det har jo ikke været bare elendighed. I går eftermiddag og aften tilbragte jeg i skønne veninders selskab. Det var skønt at komme lidt væk fra al den sygdom og at blive luftet lidt. Så tak for nogle dejlige timer, piger!


3 Responses to Sygdom og stilstand

 1. Lilly says:

  Ååååh nej da! Sikke en forfærdelig væmmelig omgang for den bette tøs – stakkels pus 🙁 Jeg føler virkelig med hende – og dig – og resten af familien. Det rammer jo ret bredt og har negativ indvirkning på hele familien, selvom det kun er et individ, der er ramt af egentlig sygdom…

  Håber MEGET snart, at Iben er helt på toppen igen – klar til at nyde foråret og få gang i de daglige rutiner igen. Held og lykke og rigtig god bedring herfra 🙂 KH L

  • Judith says:

   Tak for det! Ja, det er bare rockerhårdt for os alle sammen. Iben er stadig syg med hånd-, fod- og mundsyge, men hun har heldigvis indtil videre kun blærer på den ene hånd, og er ikke plaget af det overhovedet. Men hun er ved at være temmelig træt af at tulle rundt herhjemme sammen med mig, og spørger efter vuggestuen hver dag når de to andre tager afsted….

  • Lilly says:

   Godt at det ikke har bredt sig yderligere og ej heller volder hende smerter el. lign. Ja, det er hård kost…og synd at de små i den alder ikke helt kan forstå, hvorfor de nu ikke kan komme hen og lege i vuggeren, som de plejer… 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *