Skøn og inspirerende weekend

I weekenden var jeg på sy-workshop hos skønne Line. Jeg fik lært en masse nye finesser, såsom usynlig lynlås, kjolefoer, nem og flot oplægning, bukselommer og meget andet. Men mest af alt blev jeg fyldt op med overskud af at få lov at sidde og fordybe mig i syningen i så mange timer.

Jeg fik syet en del ting. Først blev det til et par af Lines bukser med flæse og lommer. Jeg har syet dem i Grå Mitsi Liberty, og glæder mig meget til at gå rundt i dem, når den gravide mave er væk! De skal klart laves i andre farver også!

Så lavede jeg selv et mønster ud fra en af mine yndlingskjoler. Det er en dejlig løs model med elastik i taljen. Den er ikke ligefrem amme-venlig, så den kommer næppe i brug til sommer. Men så må den vente til næste sommer! Jeg synes, at den er blevet super fed i det lækre guldfiskestof fra Michael Miller. Jeg mangler bare lige at lave et bindebånd til at binde rundt om taljen. Jeg har bare ikke besluttet mig for en farve endnu, men mon ikke, at det skal være orange…

Og så fik jeg lavet en kjole efter Lines 50’er-kjole-mønster. Her fik jeg lært at lave både usynlig lynlås, foer og mange andre detaljer. Den er desværre blevet lidt tung i det, for det stof, som jeg havde valgt, er ret tungt. Men jeg tror, at jeg engang skal lave den i en let bomuld, for det vil nok være ret flot. Skørtet er kæmpe-stort, så tror, at det ville blive fint. Den skal nok lægges lidt op til mig, for den er ret lang. Men jeg kan ikke lige prøve den på, med den kæmpe mave, som jeg render rundt med. Kjolen er syet i mørkeblå poloshirt-stof og foret med Grå Mitsi Liberty.

Jeg fik også påbegyndt et par flæsebukser til Kaja, men nåede ikke at komme i gang med at sy dem. Det må lige vente lidt. Nu er jeg totalt smadret i kroppen efter at have syet hele weekenden. Men det har været det værd. En weekend-workshop hos Line er simpelthen det bedste, jeg kan gøre for mig selv. Det er så skønt at være kreativ en hel weekend, snakke om stof og symønstre, og så samtidig lære en hel masse sy-fifs.


9 Responses to Skøn og inspirerende weekend

 1. Du har da også været super effektiv! Lækre sagerne har lavet. Og jeg kan kun give dig ret mht Lines kurser, detver SÅ fedt!!
  Kh viola

 2. Judith says:

  Tusind tak for de søde ord 🙂 Og ja, Lines kurser er SÅ fede!

 3. Hej Judith. Hvor har du bare lavet nogle fine ting! Jeg har “fundet” dig gennem SB, og melder mig straks på banen som fast læser. Glæder mig til at følge dig.

  Kh

 4. Judith says:

  Hej Pernille
  Jeg har også lige meldt mig som fast læser på din blog. Sikke nogle skønne ting, du kan lave. Dybt inspirerende!
  Kh

 5. Hvilket mønster har du i øvrigt brugt til bukserne? De er bare SÅ fine!
  Kh

 6. Judith says:

  Hejsa
  Bukserne er lavet efter Lines (Marapyttas) mønster på Limonade Buks (http://marapytta.blogspot.com/search/label/Limonade%20buks). Det er desværre ikke et mønster, som man kan købe, men man kan bruge det, hvis man går på et syhold hos Line, eller hvis man er med på et weekendkursus.

 7. Hej Judith- så fandt jeg lige din blog- og dine ting blev bare fine- selv om den blå kjole blev lidt tung- så tror jeg den bliver fin til efteråret- vinter- der er det jo ligesom om at man bare går i mørkere tøj- end lige nu hvor vi vil have det lyst og forårsagtigt:-) Iøvrigt hyggeligt at møde dig 🙂

 8. Julie Bolvig says:

  Kære Judith,
  jeg håber at fange dig her. Jeg kan se, at det er noget tid siden, at du har lavet dette opslag, men jeg faldt over din lilla kloje; jeg leder efter et mønster til at sy efter til en sådan kjole. Hvor mon du har fået fingrene i dit? Er det evt til salg? Jeg er ikke super skrap til at sy endnu, men jeg har sådan lyst til at pryde min sommergarderobe med et par simple kjole i et friskt blomsterprint. Håber du kan hjælpe 🙂
  Tak Julie

  • Judith says:

   Hejsa
   Jeg har selv lavet mønsteret med hjælp fra Line/Marapytta. Det er et ret simpelt mønster med en enkel overdel og så en halv sol som underdel. Derudover har jeg sat en elastik i taljen. Jeg kan godt tegne mønsteret af til dig. Mønsteret er dog uden vejledning. Det passer ca en str 36. Jeg er dog ikke selv ret tilfreds med pasformen, så jeg har ikke brugt kjolen mere end et par gange.
   Hvis du vil bruge et lidt mere gennemprøvet mønster, så kan jeg anbefale dette mønster: http://groovybabyandmama.blogspot.dk/2013/05/simpel-kjole-tutorialsimple-hi-low.html
   Den kan du godt få til at ligne min ved at skifte underdelen ud med en halv sol og så sætte elastik i taljen. Jeg tror at den vil sidde langt pænere end min model.
   Kh Judith

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *