Nyt betræk på gammel skråstol

Jeg er så småt igang med at finde babyudstyret frem fra loftet inden lillepigens ankomst. Jeg har bl.a. fundet en gammel skråstol frem, som vi brugte til Kaja, når vi spiste aftensmad. Så stod hun på bordet og kunne følge med i, hvad der foregik. Men den har efterhånden en del år på bagen. Den er brugt til mindst 4 børn, og stoffet var derfor efterhånden ret plettet og falmet. Så jeg fandt da lige på, at den skulle have nyt betræk. Det har så taget mig 3 dage at lave et nyt. Først skulle det gamle pilles fra hinanden, så jeg kunne tegne delene af. Så skulle der klippes en masse dele (der skulle være 3 af hver mønsterdel), og til sidst skulle de mange dele syes sammen. Men det store arbejde har virkelig pyntet. Jeg synes, at skråstolen er blevet rigtig fin.

Jeg har desværre ikke taget et før-billede, men jeg har taget et billede af nogle af delene fra den gamle skråstol, efter at jeg har pillet den fra hinanden. Det nye stof er noget kraftig bomuld, som jeg engang har købt på udsalg hos Malika & Rosa. Det blev også udnyttet til det sidste. Jeg har kun et lille stykke på 20×20 cm tilbage af det med cirklerne. Desuden har jeg brugt bomuldspladevat som mellemfor.

Undervejs har jeg været meget meget meget glad for min arbejdshest af en symaskine. Det er en Pfaff Quilt Expression 4.0, og jeg må sige, at den virkelig har imponeret mig med, hvor mange lag stof den bare kører igennem. Nogle steder har der været 6 lag stof plus sammensyninger og skråbånd. Og alligevel er den bare fortsat igennem det. Det ville min tidligere Aldi-maskine aldrig have klaret…..


5 Responses to Nyt betræk på gammel skråstol

 1. Marianne says:

  Hold da fast, det er godt nok blæret lige at lave en ny skråstol!! For det er jo egentlig ikke “bare” et betræk, du har lavet! Det ser kompliceret og professionelt ud! Flot arbejde! 🙂

 2. Judith says:

  Tusind tak for de søde ord. Det var nu ikke fordi det var så svært. Men der var maaaange dele, som skulle syes sammen, og så var det lige med at holde tungen lige i munden i forhold til den rækkefølge, delene skulle syes sammen i 😉

 3. Dejligblog du har! Melder mig som fast læser.
  Kh viola

 4. Lise says:

  Judith så kan jeg da godt pakke sammen med mit betræk, når du flashene dit resultat. Super flot. Kan godt se jeg valgte den nemme løsning.

 5. Judith says:

  Viola: Tusind tak og velkommen til 🙂

  Lise: Tusind tak for rosen. Jeg er også MEGET stolt over resultatet. Men sikken et arbejde. Phew 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *