Nye gamle stole

Den sidste halvanden uges tid har jeg været i gang med at sætte disse skønne teakstole i stand. Jeg startede med at pille stolesæderne af. Min oprindelige plan var at bevare det oprindelige betræk, da det havde en skøn karrygul farve og var uden slid og huller. Men stoffet lugtede desværre virkelig fugtigt. Så plan B var at pille stoffet forsigtigt af og lægge det i blød i Rodalon i forhåbning om, at det ville tage fugtlugten. 
Men det var desværre umuligt at fjerne stoffet, uden at det gik i stykker. Skumgummihynderne under stoffet var bestemt heller ikke ret lækker, da de kom frem, så dem pillede jeg også af. De var limet fast, så det var en ret stor opgave. Derefter satte jeg nyt skumgummi fast på sæderne, og brugte derefter hæfteklammer til at sætte det nye stof fast på undersiden.
Det er første gang, jeg prøver at ombetrække møbler, så da jeg ikke vidste, om jeg kunne finde ud af det, ville jeg ikke bruge en formue på lækkert uld-stof. De blev derfor betrukket med stof fra Stof2000, som jeg havde liggende i gemmerne. 
Stellet blev først vasket grundigt i vand med sæbespåner. Derefter blev de vasket med grundrens, pudset med sandpapir og vasket igen med rent vand. Til sidst fik de to omgange med teakolie, så træet blev ordentligt mættet.

Jeg kunne desværre ikke få stolesædet af én af stolene. Det sad fuldstændig fast. Derfor kunne jeg heller ikke ombetrække sædet og vaske/pudse/oliere stellet. På ovenstående billede kan man tydeligt se forskel på træet på den stol, som jeg ikke har været i gang med, og én af de stole, som har fået en ordentlig omgang. Det var vist tiltrængt med lidt olie!


4 Responses to Nye gamle stole

  1. Lilly says:

    Sikke et stort stykke arbejde – men hold da op, hvor er der kommet flot nyt liv i de gamle stole. De er bare blevet fine 🙂

  2. De ser virkelig flotte ud efter den omgang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *