Den evige vvs-føljeton

I dag får vi besøg af vvs’erne… Igen-igen! Det er nok ca. 10. gang i løbet af de sidste 6 mdr. Hvis ikke de har været her endnu flere gange… En overgang var de her ca. 1 gang ugentligt.

Vi bor til leje i et rigtig dejligt hus. Huset har bare 2 “problemer”, som er ret trælse. De gamle vinduer og den dårlige isolering er den ene ting. Det betyder, at vi har et kæmpe varmeforbrug, og at vi har det koldeste gulv. Jeg har altid bare rendt rundt i alm bomuldsstrømper om vinteren og bare tæer hele sommeren. Men her i huset er det nødvendigt med både uldsokker og uldhjemmesko om vinteren. Og i dag har jeg f.eks. både bomuldsstrømper og uldsokker på. Og det er snart juni måned……

Det andet problem er det elendige rør-system her i huset. Kælderen er endnu ikke blevet renoveret, og der er derfor stadig det gamle rørsystem her i huset. Den vvs’er, som så har sat gaskedel, varmtvandsbeholder, nye radiatorer etc op, har åbenbart ikke vidst, hvordan man gør. Han har i hvert fald lavet noget amatør-arbejde. De “nye” vvs’ere har kigget måbende på det amatør-arbejde, som den tidligere vvs’er har lavet. De kan slet ikke forstå, hvordan man kan kalde sig vvs’er, når man ikke engang kan finde ud af det mest basale vvs-arbejde. Det har fungeret fint i begyndelsen, men for et halvt års tid siden begyndte problemerne. Så var det en kobling mellem to rør, der var utæt. Så var det gaskedlen som ikke virkede (og f… hvor kan der blive koldt, når man ingen varme har i december måned). Så var det gaskedlen, som var utæt. Og sådan kan det åbenbart blive ved. I dag skal der skiftes noget i gaskedlen, da vandtrykket hele tiden bliver for højt. Selvom jeg lukker vand ud, for at sænke trykket, så går der kun et par dage, så er det sky-højt igen. Og så begynder det at dryppe fra diverse rør-samlinger rundt omkring i huset. Jeg er ved at være ret træt af hele tiden at skulle ringe til vvs’erne, hele tiden stå på standby til de kommer etc. De sidste gange har de heldigvis været ret godt til at komme allerede fra morgenstunden, for de ved godt, at det er surt at gå og vente i flere timer. I dag skulle de gerne komme om ca. 20 min. Heldigvis skal de jo så bare lukkes ind, så kan jeg fortrække op til symaskinen og komme i gennem nogle af alle projekt-bunkerne. Lidt positivt må man jo se på det.

Et lang indlæg om vvs-arbejde – sorry. Men det er bare så træls (for nu at sige det på godt jysk!) når sådan noget ikke bare fungerer!!!!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *