Bornholm dag 4

Tirsdag formiddag tog vi en tur til Hammershus. Vejret var heldigvis super godt.

Hammershus er nordeuropas største borgruin, og som den tårner sig 72 meter over Østersøen vidner den tydeligt om en rå magt. Gennem hele Bornholms historie har det vist sig, at den, der kontrollerede Hammershus, kontrollerede øen. Både den danske konge, ærkebiskoppen i Lund, hansestaden Lübeck og den svenske krone har haft herredømmet over borgen.

Beliggenheden er virkelig imponerende. Og i det dejlige vejr var udsigten fra borgruinen helt fænomenal. Kaja syntes, at det mest interessante var de mange store sten, som hun selvfølgelig skulle gå på!

Fra Hammershus røg Kaja i bæreselen, og så gik vi ad nogle smalle, mudrede stier langs kysten til Hammer Havn. Havnen er en lille men meget gammel havn, som er super hyggelig. Her spiste vi madpakke, og så gik turen tilbage til bilen ved Hammershus. Den korte tur foregik langs en alm asfalteret vej, så her kunne Kaja sagtens gå selv.

Fra Hammeren kørte vi til Svaneke. Jeg har aldrig set så malerisk og idyllisk en by. Hold da op, hvor var der smukt. Svaneke er DK’s mindste købstad, hvor bymidten er fuld af gamle velbevarede huse med små blomstrende haver og gamle stengærder. Det er efter sigende kunstnernes by, og der lå også utallige skønne kunsthåndværks-forretninger i bymidten. Jeg fik bl.a. købt lidt lækkert keramik, og vi var også på besøg i en glas-forretning, hvor vi så, hvordan man puster glas. Det var Kaja meget optaget af.

Vi skulle også prøve den berømte Svaneke Is. Det var en ok is, men den kan nu ikke måle sig med Ismageriet på Amager!

Svaneke kan klart anbefales, og jeg kunne bruge dagevis på at gennemtraske de maleriske gader for at besøge alle de spændende kunsthåndværks-forretninger og antikvitetsbutikker :o)

Senere på dagen tog vi ned på Sandkås strand, så Kaja kunne grave lidt i sand og “fange” sin far :o)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *